dimarts, 12 de setembre del 2017

DISCOS ESPREMUTS!! Un cicle insòlit!

DISCOS ESPREMUTS
Sentim molta música, però la coneixem? Podem escoltar un disc sencer? La música també serveix per ser espremuda, i així evitarem que passi al voltant nostre com un simple fil musical. Triarem alguns discos històrics, i altres d’incògnits, per saber-ne tot el possible: des de les circumstàncies del seu enregistrament fins al rerefons de les lletres i els detalls tècnics. Una espremedora artística!




Dimarts 19 de setembre, a les 19 h. Biblioteca Vallcarca i els Penitents
Shaft: Music from the Soundtrack, d’Isaac Hayes (1971)

A càrrec de Lalo López, músic i productor especialitzat en música disco i funk. Guitarrista de la Fundación Tony Manero i Chocadelia Internacional, entre d’altres grups.

Shaft (Stax, 1971) és una fita cabdal dins la història de la música negra: el seu autor, Isaac Hayes, va ser el primer afroamericà a rebre un Oscar pel seu score i representa l’obra fundacional de tot un gènere musical bàsic per entendre la black music dels anys setanta, la banda sonora blaxploitation. Una delícia auditiva plena d’anècdotes i moments per comentar i compartir.


Dijous 21 de setembre, a les 19 h. Biblioteca Vapor Vell
Highway 61 Revisited, de Bob Dylan (1965)

A càrrec d’Eduardo Izquierdo, periodista habitual de Ruta 66, MondoSonoro i Efe Eme. Col·leccionista compulsiu de discos. Autor de Bob Dylan, la trilogia del tiempo y el amor.

En menys d’un any i mig, Dylan va publicar una trilogia de discos fonamental en la història del rock d’autor, formada per Bringing it all Back Home, Highway 61 Revisited i Blonde on Blonde. El segon disc, el que ens ocupa, s’obre amb “Like a Rolling Stone” i acaba amb “Desolation Road”, un camí ple de lírica, apassionament, mites, llegendes i casualitats que, recorregut en una audició lenta, és tota una aventura.

Dimarts 26 de setembre, a les 19 h. Biblioteca Vallcarca i els Penitents
What's Going On, de Marvin Gaye (1971)

A càrrec d’Ignasi Julià, periodista i crític musical, fundador de la històrica revista Ruta 66. Ha publicat una desena de llibres, incloses les biografies autoritzades de The Velvet Underground i de Sonic Youth.

Pocs àlbums han exercit una influència tan decisiva en el desenvolupament de la música popular i la societat com What's Going On, l'obra mestra de Marvin Gaye. Quan el cantant i símbol afroamericà va interessar-se per la guerra, l'ecologia, la política i l'economia, el soul va deixar de ser només melodies i ball i va assolir la maduresa. 


Dijous 28 de setembre, a les 19 h. Biblioteca Vapor Vell
Disc incògnit!
A càrrec d’El Petit de Cal Eril. Amb 3 discos a l’esquena i la fita ineludible de La figura del buit, Joan Pons (el seu nom real) és un d’aquests músics que fan esperar el proper disc amb curiositat i inquietud.

Disc incògnit. Jugarem a destapar el disc en el mateix moment en què comenci a sonar. Es tracta d'una escolta de disc a cegues, sense saber quin estem sentint. D'aquesta manera l'experiència serà en present.


I encara tenim una portada alternativa... amb un títol menys normatiu però igualment entenedor. O fins i tot més entenedor. Per què no!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...