dilluns, 24 d’octubre del 2016

La discoteca ambulant 2 - Owen Pallett

Les setmanes passen, i els discos també. Nosaltres seguim despertant amb ganes de còrrer per Collserola sentint música, atents com mai a tot el que arriba per les orelles, sense cap distracció. Per això li hem demanat a la nostra amiga musictecària Rebeca Retuerto (un nom que exigeix una cançó) algun disc per la carrera. Ens contesta sense dubtar:

- Owen Pallett, Heartland.


No en sabem res, però confiem en els musictecaris així que ens cordem las bambes i li donem al play. Llavors tot quadra: el primer que sentim és una veu dolça, delicada, sensible, melodiosa. Els arranjaments són originals, florits, inspiradíssims. No podem parar de fixar-nos en tot allò que sona, que és molt.



No és música de gènere, tot i que quadra dintre d'aquest calaix immens que anomenem pop. El calaix més gran que coneixem. No és música de gènere potser per què les cançons no estan arranjades seguin cap patró previsible. El sentim cosí germà del gran Sufjan. El seu talent compositiu és evident, i també la seva meticulositat, i el seu aire de banda sonora. Sonen violins, bateries diluides, pocs clichés. Esbrinem alguna cosa d'aquest talent. 



Mirant aquí i allà sabem que és un músic de formació clàssica, que és violinista, que va nàixer a Canadà (que ja és nàixer) l'any 79 a un ambient de música culta. Que ha fet els arranjaments de corda que sonen als discos d'Arcade Fire, The Last Shadow Puppets, Beirut, que ha realitzat diverses bandes sonores, música per jocs d'ordinador, que ha dirigit orquestres, que fa shows en solitari, que és l'autor de la banda sonora de Her.  Té quatre discos en solitari:


Passem el matí amb Heartland, quina altra cosa podíem fer. A cada dia el seu afany. Un disc que val la pena sentir una vegada és un disc que val la pena sentir dos vegades. I, girant la truita, si un disc no val la pena sentir-lo dos vegades potser no val la pena sentir-lo una. Sospitem que Heartland ens acompanayarà una bona estona. Li devem un café i algunes hores de felicitat a la Rebeca. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...