dilluns, 25 de gener del 2016

Behind the stars: qui hi ha darrera les estrelles de la música?


Darrera dels grans èxits, a l'ombra de les Estrelles, existeix tot un equip de persones que fan possible el miracle de l'èxit. Al Cicle "Behind the Stars" coneixerem una mica més al respecte de tres figures clau: el productor, el manager i els músics de sessió. Ho farem a través de quatre sessions a càrrec de Teresa Torres Villaseca, historiadora de l'art i professora de música. 






2 de febrer. Sessió 1: El Productor:
Després d'una introducció general ens centrarem a la figura de Sam Phillips el productor de la mítica Sun Records.
«Gravem el que sigui, on sigui i quan sigui.» Sota aquest lema, Sam Phillips, l’indiscutible Rei Mides del Blues, el Country i el Rock and Roll, va llençar a la fama artistes com B. B. King, Howlin’ Wolf, Johnny Cash, Elvis Presley, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis i molts altres que, com ell, pensaven que si no estàs fent res de nou, no estàs fent res. 


9 de febrer. Sessió 2: El Manager 
Després d'una introducció general ens centrarem a la figura d'Albert Grossman el manager de Bob Dylan i altres artistes Folk.La història del ciutadà Kane del Rock and Roll, l’home que en sortir de la Facultat d’Economia es va convertir en el summe sacerdot del moviment hippie gràcies a descobriments tan essencials per a la història de la música com Bob Dylan, The Band o Janis Joplin.



16 de febrer. Sessió 3: Els Músics d'Estudi (o de sessió) 
Després d'una introducció general ens centrarem al grup de músics d'estudi més important de la història de la música: The Wrecking Crew. Al mon de la música existeix una espècie, gairebé una lògia,  de músics anònims que en gran mesura han estat responsables de l’èxit que van tenir els artistes més famosos, són els músics d'estudi. The Wrecking Crew va ser un grup d'artistes extraordinaris sense rostre i sense nom però als que tots hem escoltat sense saber ho un miler de vegades.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...