dilluns, 23 de març del 2015

Trencant l'escena: les dones al punk

Durant el mes de març les Biblioteques de Barcelona han organitzat un cicle anomenat Dones de música: dives, rebels i transgressores. Una meravella! Es presenta així:

"Al llarg de la història de la música, les dones han tingut un paper sempre actiu però sovint silenciat per les convencions socials, que atorgaven més protagonisme als homes.Amb l'eclosió de la música popular i, més concretament, amb l'arribada del pop i del rock, les dones conquisten l'escenari i es fan visibles al món.

Aquest cicle vol reconèixer l'aportació de les dones a la música des de diferents perspectives i cultures musicals, tot observant la feminitat construïda per les dones en aquest àmbit."


Hem preparat aquesta guia per acompanyar les sessions:

 

La sessió que us presentem es diu Trencant l'escena: les dones al punk. 

A principis dels 80 les dones van entrar el punk per a revitalitzar-lo d'una manera prodigiosa. Aquesta música, on l'actitud era més important que l'harmonia, era una plataforma brutal per a enderrocar moltes de les convencions socials, culturals i estètiques que encotillaven el món de les dones i la feminitat. D'entre elles, unes quantes heroïnes destacaren per la seva aptitud carismàtica. Us oferim un recorregut per aquest viatge sense manies.
A càrrec de Nagore García, investigadora feminista, doctoranda al programa de Psicologia Social de la UAB.

Divendres 27 de març, a les 19h.
A la Biblioteca Vapor Vell
Ptge. Vapor Vell, 1.

Entrada lliure.
Aforament limitat.
Sala d'actes de la biblioteca (4a planta).



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...