dilluns, 14 de juliol del 2014

En memòria de Charlie Haden , el pare del contrabaix lliure

Charlie Haden 


Hi ha músics que tenen un do molt especial, el do d'obrir nous camins expressius a l'hora que ens inunden de bellesa. Són creadors molt fèrtils que acaben per ser amics íntims i que, quan se'n van, sempre ens segueixen acompanyant gràcies als seus enregistraments.

Aquest passat cap de setmana ha mort als 76 anys d'edat, el gran Charlie Haden, un dels contrabaixistes més importants en la història del jazz. Juntament amb Ornette Coleman va posar el món de la música potes enlaire amb els conceptes revolucionaris del free jazz  als anys 50 del segle passat. 

Amb la seva Liberation Music Orchestra, acompanyat per altres gegants com Carla Bley, Don Cherry, Michael Mantler, Gato Barbieri o Paul Motian, Charlie ens va deixar bocabadats amb una proposta que unia les seves fortes conviccions polítiques amb l'experimentació més radical a partir de melodies populars de la Guerra Civil espanyola o cançons revolucionàries d'arreu del món. 

Ja en el nou mil·leni, els seus àlbums i concerts, amb o sense el seu estimat Quartet West, ens va passejar per un món sonor que recollia el so de tot el planeta. Amb una inspiració i una proximitat sensible, el seu llegat i la seva influència l'ha convertit ja en una llegenda de l'art musical. 

Adéu Charlie, gràcies per ajudar-nos a viure una mica millor.



Els Segadors  Charlie Haden Liberation Music Orchestra


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...