dimarts, 22 de juliol del 2014

"Blues del segle XXI. Internacional": una playlist de la Biblioteca Vallcarca i els Penitents



Després de la passada 12a. edició del Festival de Blues de Barcelona, probablement us haureu quedat amb ganes de més blues. Per tal de saciar la vostra set, la Biblioteca Vallcarca i els Penitents-M. Antonieta Cot ha elaborat una playlist amb una selecció dels músics i les bandes que han fet ressorgir el blues en els albors d'aquest segle XXI. La llista té abast internacional i deixem per a una segona playlist que publicarem més endavant, els músics de casa nostra.

El blues del segle XXI que té com a principals apòstols The Jon Spencer Blues Explosion, Jack White, North Mississippi Allstars o The Delta Saints, entre d'altres, és ric i divers. Trobem des de propostes més puristes, arrelades a la tradició del blues rural, a grups que és llencen a l'experimentació amb esperit punk. A la playlist que us presentem, hem seleccionat les bandes i els músics que han desenvolupat la seva producció des dels anys 90, moment de renovació a partir del qual el blues explora un ampli espectre de gèneres musicals amb què es fusiona.

Leadbelly, Robert Johnson, Muddy Waters i tants altres gegants del blues han deixat un llegat que els seus besnéts continuen mantenint viu, traspassant el temps, renovant o no el seu llenguatge però, en tot cas, conservant la seva essència.  

El blues del segle XXI gaudeix d'una etapa dolça fent palès que aquesta música centenària, nascuda en els camps de cotó del Delta del Mississipí, connecta amb l'ànima dels homes i les dones de l'era tecnològica.


LA PLAYLIST: 




UNA MICA DEL BLUES DEL SEGLE XXI A YOUTUBE: 

SCOTT H BIRAM (Lockhart, Texas - Estats Units)




HERITAGE BLUES ORCHESTRA (New York, França, Chicago)



SEASICK STEVE (Oakland, California - Estats Units)



THE DELTA SAINTS (Nashville, Tennessee - Estats Units)




NORTH MISSISSIPPI ALLSTARS (Hernando, Mississippi - Estats Units)




JACK WHITE (Detroit, Michigan - Estats Units)



CW STONEKING (Austràlia)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...