divendres, 7 de març del 2014

Les Dones del Rock a la Biblioteca Vallcarca i els Penitents

The Runaways


L'aparició del rock va suposar el trencament amb les normes establertes per part d'una joventut que, gràcies a la seva activitat, aconseguia una via d'escapament i l'oportunitat de crear una cultura pròpia. Dins d'aquest trencament, el sexe va esdevenir un aspecte important en la formació de grans ídols de masses i d'icones sexuals: Elvis, Mick Jagger, entre d'altres, van saber jugar aquest paper. Però, i les dones? Quins és el paper que el rock els hi atorgava? Simples fans o groupies? Només explotació de la seva imatge?

Malgrat el masclisme i la dominància masculina en el món del rock i del pop, dones com Patti Smith, PJ Harvey o Björk, s’han reivindicat com artistes, enriquint amb la seva potència i creativitat els diferents gèneres musicals. Des d’una perspectiva històrica, social i artística, analitzarem el paper de les dones en la música popular contemporània.


La cita: El proper dimarts 11 de març a les 19h, les dones del rock assaltaran la Biblioteca Vallcarca i els Penitents guitarra en mà.
Activitat en col·laboració amb el Punt d'Informació i Atenció a les Dones de Gràcia. 








Si t'interessa el tema, a l'AMPLI fa uns anys vam dedicar una sèrie d'articles a les "Dames perilloses del Rock":

Dames Perilloses del Rock, SL. 1a part: Wendy O. Williams (Plasmatics), Vulpes, Lydia Lunch, Pauline Murray (Penetration), Gitane Demone (Christian Death), Siouxsie Sioux (Siouxsie & the Banshees), Babes in Toyland.

Dames Perilloses del Rock, SL. 2a part: Diamanda Galás, Nico, Marianne Faithfull, The Runaways, Joan Jett, Suzi Quatro, Courtney Love (The Hole), Tere Desechable (Desechables), Las Furias. 

Dames Perilloses del Rock, SL. Un Final: Le Butcherettes, Poison Ivy (The Cramps), Nina Hagen, Mika Miko, Alice Armandariz (The Bags) i Patricia Morrison (The Bags, The Sisters of Mercy, The Damned), Texas Terri, The Slits, Cherry Vanilla, Supersnazz, Ruyter Suys (Nashville Pussy), Patti Smith, Jayne County. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...