diumenge, 23 de febrer del 2014

#Ensolfa : les discogràfiques a les biblioteques II

   
Informe de la segona sessió de l' #Ensolfa , projecte que trobareu abastament desenvolupat en aquest article precedent : http://musictecaris.blogspot.com.es/2014/01/ensolfa-les-discografiques-les.html



#ENSOLFA A LA BIBLIOTECA PÚBLICA XAVIER BENGUEREL
5 de febrer de 2014


Sessió de formació a la qual van assistir diferents professionals de les biblioteques del territori.  
Assistència: 35 persones entre les 10 i les 14h.

Representants de sis segells catalans van explicar la trajectoria i els projectes més recents de les seves discogràfiques.


A) SEGELLS


BANKROBBER 

Bankrobber és un segell musical independent nascut l’any 2001 entre Barcelona i la Bisbal d’Empordà. 
Actualment treballen amb Guillamino, Sanjosex, Mazoni, El Petit de Cal Eril, Isaac Ulam, Le Petit Ramon, Macho, Sanjays, Macrobukkake i Renaldo & Clara.
També han format part de l’escuderia en el passat artistes com Els Surfing Sirles, Espaldamaceta, Holland Park o Tarannà.


BLANCO Y NEGRO 

Des que la companyia va aparèixer a Barcelona, Blanco y Negro ha estat una peça indispensable i impulsora de la música de ball a Espanya.
El 1983 davant la creixent demanda de música de ball i l'experiència adquirida, Blanco y Negro va decidir convertir-se en una discogràfica independent, començant així la història de la que avui es pot considerar principal editora de música de ball a Espanya.
Així, Blanco y Negro ha comptat en el seu catàleg amb artistes tan dispars de la talla de David Guetta, Armin Van Buuren, Carl Cox, Eric Morillo, Bob Sinclair, Martin Solveig, Moby, Sideral o Prodigy, entre molts altres. Blanco y Negro sempre ha apostat per la música dance i ha treballat per dignificar-la en l'entorn musical espanyol i internacional. El 1988 obté el seu primer èxit internacional: aconsegueix col·locar al Nº 1 de les llistes dance britàniques a "Real Wild House" del dj barceloní Raúl Orellana, que s'editarà a 68 països del món.


DISCMEDI 

Discmedi S.A. es va fundar l’any 1989. Durant el seus 25 anys d’existència, ha editat discos dels més diversos estils musicals. que van des del pop-rock a la música clàssica, passant pel jazz, el folk i la música tradicional, el blues, etc...
Han editat artistes tan importants i coneguts com Els Amics de les Arts, Antònia Font, Manel, Josep Carreras, Tete Montoliu, Pascal Comelade, Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, Els Pets, Lax’n’Busto, La Vella Dixieland, Quico el Cèlio el Noi i el Mut de Ferreries, Tomeu Penya, i Joan Bibiloni, i nous valors com The Mamzelles, Okey Ok, 9Son, Els Flipats, etc…


EL GENIO EQUIVOCADO 

El Genio Equivocado és un petit segell discogràfic independent de Barcelona, amb més de 20 referències publicades des que va aparèixer el gener de 2010. Entre el seu catàleg, a part d'alguna figura més o menys consagrada i/ó experimentada dins de la música independent nacional (Joaquín Pascual, Montevideo, Algora...), té nombroses bandes emergents que han fet servir el segell com a rampa de llançament de les seves primeres cançons per donar-se a conèixer (Odio París, Grushenka, Big Summer, Las Ruinas...).


MÚSICA GLOBAL 

Kasba Music va néixer l’any 2004 de l’entorn de l’agencia de management Hace Color. Des d’aleshores i fins el 31 de desembre del 2013, ha publicat 76 àlbums físics, al voltant de 80 àlbums digitals i incomptables singles i eps digitals.
Ha publicat discos de música electrònica (pels quals ha creat el subsegell New Beats), de rock (a través de Rock de Kasba), de cançó d’autor, flamenc i per suposat d’aquells estils entre els que s’ha fet un nom: reggae, rumba i mestissatge.


SATÉLITE K

Satélite K és una companyia independent de Barcelona amb més de 20 anys d’experiència dedicada a la producció i difusió discogràfica.
Formen part, o han format part de la companyia artistes de la talla de Fundación Toni Manero, Ojos de Brujo, Love of Lesbian, Roger Mas, Peret, Jaume Sisa, Muchachito Bombo Infierno, Moncho, Toti Soler, Anna Roig i l’ombre de Ton Chien, Quart Primera, Pedro Burruezo, Pau Riba...entre d’altres.
Satélite K a més és una de les pioneres en distribució musical a tota Espanya tant física com Digital i està considerada a dia d’avui com una de les principals companyies discogràfiques independents de Catalunya.





B) TARDA. #showcaseacústic

Entre les 19,00 i les 20:50 es va poder gaudir d’un concert acustic  de  Isaac Ulam, Quart Primera i Las Ruinas, per aquest ordre.


ISAAC ULAM
Aromàtica i mediterrània, les qualitats de la murtra bé podrien aplicar-se a les cançons d’Isaac Ulam. És un cantautor dels que ja no en queden. És de Blanes, però es diria que surt d’un altre lloc o d’una altra època. Perquè Isaac Ulam no és un músic com els altres. La seva proposta artística és radical, insubornable.

QUART PRIMERA (4t1a)
Quart primera és un grup de música barceloní format per Pere Jou (guitarra, teclats i veu), Juan Pablo Balcázar (baix i contrabaix), Joan Canals (piano) i Carlos Falanga (bateria).
L'estil de 4t1a és un pop de la quotidianitat amb reminiscències folk.

LAS RUINAS
Las Ruinas es un grup de heavy pop que va néixer el 2008 a Barcelona. El lloc és important, ja que a moltes de les seves cançons, l’escenari (Barcelona) juga un paper clau. La banda acaba de publicar el seu tercer àlbum, Groarrr!,  amb el segell discogràfics El Genio Equivocado.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...