dimecres, 19 de febrer del 2014

El Google Maps del Jazz i Blues a Barcelona de la Biblioteca Vallcarca i els Penitents



Where Do I Go from Here? by Oscar Peterson on Grooveshark

Els aficionats al jazz i al blues ara tenen una eina útil per conèixer les alternatives que la ciutat els ofereix en relació a aquests gèneres musicals. La Biblioteca Vallcarca i els Penitents-M. Antonieta Cot ha realitzat un Google Maps del Jazz i del Blues a Barcelona on es poden trobar: biblioteques amb fons especialitzat, botigues de discos, escoles de música, escoles de ball swing, associacions i locals on gaudir d’aquestes músiques afroamericanes.

El Mapa ofereix una descripció dels 88 llocs seleccionats i les seves dades de contacte. Les marques de posició són icones que identifiquen, a cop d’ull, les categories dels llocs referenciats:

- una parella ballant per a les escoles de ball swing,


 - un pentagrama per a les escoles de música,


- un saxo sonant per a als locals on gaudir del jazz i del blues,


 - un Cd per a les botigues de discos,


 - un grup de persones per a les associacions,


- i un llibre obert per a les biblioteques amb fons especialitzats.



 L’actualització del Mapa es farà a mesura que vagin apareixent nous llocs d’interès o s’hagin d’eliminar les informacions obsoletes. Un cop al semestre farem una revisió exhaustiva de totes les dades que hi apareixen garantint, d’aquesta manera, la vigència de la informació recollida. La revisió final del Mapa ha estat a càrrec dels responsables de la revista La Ruta del Jazz. L’agenda que apareix en aquesta revista ha estat, també, una bona font d’informació a l’hora de seleccionar els locals on s’ofereix programació regular de música en viu de jazz i de blues.


El Mapa s’adreça tant als aficionats que viuen a Barcelona com a turistes que es desplacen a la ciutat i que volen trobar, fàcilment, els llocs relacionats amb les seves preferències musicals. Un hàbit que els viatgers melòmans acostumen a tenir quan preparen l’estada al seu destí turístic.

Un cop el Mapa es consolidi com a recurs d’informació musical a la ciutat, és pretén ampliar en fases successives l’àrea geogràfica que abasta.

 El Mapa del Jazz i del Blues a Barcelona mostra una panoràmica del jazz i del blues a la ciutat i funciona com a directori especialitzat, recollint una selecció acurada d’aquells llocs d’interès per als aficionats.

** Per visualitzar correctament el Mapa utilitzeu els navegadors Mozilla Firefox, Google Chrome i Internet Explorer 9 o versions superiors.




Honey, Where You Going by Jimmy Reed on Grooveshark

3 comentaris:

Anònim ha dit...

fantàstic!

Ilumi ha dit...

Felicitats per la iniciativa!

Joan Rosebud ha dit...

M’encanta la idea i com l’han dut a terme els companys de la biblioteca de Vallcarca.
Felicitats, cracks!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...