dissabte, 25 de gener del 2014

La Música a la Biblioteca BCN. Poblenou-Manuel Arranz: Música en general i de cultura popular i tradicional



La Biblioteca Poblenou-Manuel Arranz té part del seu fons especialitzat en cultura popular i tradicional, una temàtica entretinguda i una mica difícil de definir, perquè què és cultura popular? Bé, ara no hi entrarem, però ens va portar a una reflexió profunda, per acotar quin era el nostre àmbit documental. A grans trets vam decidir que ens centraríem en cultura popular i tradicional preferentment de l’àmbit cultural català, també recollim alguna cosa de les Balears i el País Valencià i de la resta d’Espanya. També alguns textos teòrics, assajos i reflexions d’autors com Bienve Moya o Manuel Delgado.

Pel que fa referència a la música tenim des de CDs i llibres de sardanes, gralles, grups com Quico el Cèlio, el noi i el Mut de Ferreries o de Pep Gimeno Botifarra o la música del Carnaval de Solsona o de la Patum i la Fonoteca de música tradicional catalana, entre d’altres.

Pel que fa a la música en general i la seva difusió, difonem les novetats que ens arriben cada mes i també exposem els CDs que tenim dels concerts del mes a Barcelona amb les seves corresponents guies/cartells. L’any passat ens vam començar a endinsar en l’ús de l’Spotify i ara fem playlist dels concerts del mes (Gener 2014 per ex.)i dels festivals musicals relacionats amb la cultura popular, de moment hem fet:
FIMPT 2013 (Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú 






Us hem de confessar que no som experts en aquesta temàtica, anem aprenent amb el temps i el dia a dia. També ens deixem guiar a l’hora de fer-les pels nostres gustos i pels dels usuaris de l’Spotify. Així que si us agrada aquesta temàtica musical o si voleu començar a endinsar-vos-hi us animem a seguir-nos.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...