dimecres, 3 d’abril del 2013

Strenes a les Biblioteques Municipals de Girona

Més de trenta concerts, es podran veure al nou Festival Strenes de Girona, entre l'11 i el 21 d'abril. ¿Com conèixer la trajectòria dels artistes i grups que hi actuen i saber quin és el seu estil, quants discos han publicat o si tenen web o bandcamp, per així poder escollir un concert o més? Doncs molt fàcil, consultant el recull sobre el Festival Strenes que les Biblioteques Municipals de Girona hem elaborat, seguint les diferents seccions en què s'estructura el festival. Aquest recull proposa una revisió de la música que els grups que participen al Festival Strenes han anat fent fins ara, i també inclou un enllaç a la llista d'Spotify que ha preparat l'organització del festival.  Podeu trobar tots els discos que s'esmenten al catàleg de la xarxa i a les nostres biblioteques. 


Un dels principals valors del festival, és que els espectadors d'Strenes seran els primers de gaudir de les novetats que marcaran la temporada musical a casa nostra. El festival se celebra en diferents espais de la ciutat com l'Auditori de Girona, l'Auditori de la Casa de Cultura, sales privades, la Universitat de Girona i la Biblioteca Salvador Allende, que comparteix edifici amb l'Espai Marfà, dedicat a la música, i amb l'Escola de Producció Musical Eumes.  Com a novetat es recuperarà l'emblemàtic Teatre Municipal de Girona. 



El dijous 4 d'abril a les 20.00h, us podeu acostar a la Biblioteca Salvador Allende per participar a la xerrada amb els grups gironins del Festival Strenes i el seu director, Xavi Pascual. Els grups gironins de l'Strenes són Rosa Pou, Pulpopop, l' Orchestra Fireluche i Isaac Ulam i José Domingo, que explicaran com serà l'espectacle que estrenaran. També es presentarà el recull Strenes de les Biblioteques Municipals de Girona, que inclou cd's, llibres i webs.


El recull Strenes es podrà trobar a les quatre biblioteques Municipals -Biblioteca Salvador Allende, Biblioteca Ernest Lluch, Biblioteca Just M. Casero i Biblioteca Antònia Adroher, que també exposaran el fons que tinguin relacionat amb el festival; i cada dia tancaran la biblioteca amb música d'algun grup de l'Strenes-, i a tots els lloc on es celebrin concerts.  Aquesta tertúlia està englobada dins la secció anomenada "Activitats", dedicada a les presentacions de discos, xerrades, masterclass i jornades professionals. Amb aquesta secció, el festival pretèn convertir la ciutat de Girona en l'escenari d'un seguit d'activitats culturals abans de l'inici del festival. 



En aquesta llista d'spotify podeu escoltar una petita mostra del treball de Rosa Pou, Pulpopop, Orchestra Fireluche i Isaac Ulam i José Domingo. Uns altres gironins que tindran un paper especial en el festival, seran els que formen part de la Jove Orquestra de l'Auditori, que acompanyarà a Maria del Mar Bonet en un concert produït pel festival. L'Strenes no serà l'únic festival que se celebrarà a la ciutat de Girona. N'hi ha uns quants més de programats que podeu descobrir aquí.

Gironins a l'Strenes





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...