divendres, 25 de gener del 2013

Blues + Country = Rock and Roll. Una història americana amb epíleg europeu

Us convidem a un cicle sobre la història dels orígens de la música popular americana, des del naixement del blues i el country fins l'aparició del rock and roll i el seu bitllet d'anada i tornada a Europa. Un viatge apassionant al llarg del Mississipí,  acompanyat per la millor música americana i britànica. Ho farem a través de quatre sessions a càrrec de Teresa Torres Villaseca, historiadora de l'art i professora de música. Aquest cicle, en una versió un xic diferent ja es va presentar a la Biblioteca de Vallcarca i Els Penitents, difusora musical apassionada.



1a sessió: El blues: Dijous 7 de febrer, a les 19h.

"Ser negre i tocar blues és com ser negre dos cops", això va dir B.B. King. El blues es una música íntimament lligada a la història del món negre, de les seves migracions, de la seva esclavitud, de les seves pulsions. Explicar les arrels del blues és, de pas, explicar una tros d’història humana que va comportar l’aparició de la música popular més influent de la modernitat.


2a sessió: El country Dijous, 14 de febrer

"... Amb un banjo i un violí...", el country, la força austera de la música rural americana, amb els seus temes entre alegres i populars va irrompre amb una força inusitada a principis del segle XX. En aquesta sessió rastrejarem els seus principals elements.


3a sessió: El rock and roll: Dijous, 21 de febrer

"Si el diable fes música"... de la confluència del blues i el country, més la incipient electrificació sonora va néixer el rock and roll. La dècada dels 50 va representar el boom d’aquest fenomen que ha traspassat la seva època i s’estén, de forma miriàpoda als nostres dies.




4a sessió: El pop; Dijous, 28 de febrer

Als anys 60 Europa va recollir el testimoni del rock and roll i hi va afegir una obertura harmònica, una lírica inusitada i unes tornades memorables. És el pop, síntesi de la música popular contemporània. Un do it yourself, on res és tan fàcil com sembla.




Activitat gratuïta.
Aforament limitat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...