divendres, 4 de maig del 2012

2a setmana de l’Òpera a les biblioteques de Sarrià.

En motiu de la celebració del Dia Internacional de l’ôpera, el 8 de maig, el districte de Sarrià-Sant Gervasi es proposa promocionar i difondre l'òpera entre tots els públics i especialment entre els més joves, organitzant Òpera en ruta 2012, amb 15 dies d’activitats diàries a diferents equipaments culturals...

Les biblioteques del districte de Sarrià, la Biblioteca Clarà i la Biblioteca de Collserola – Josep Miracle, també formen part d’aquest cicle i programen les seves activitats del 7 al 14 de maig.


Aquí està l’agenda:

Dilluns 7 de maig a les 18:00h.
Biblioteca Clarà.
Curs d’introducció a la història de l’òpera I: de Monteverdi a Mozart.
Introducció a l’òpera, el Barroc, la Camerata Fiorentina, l’Orfeo de Monteverdi, els castrati, l’òpera napolitana de Scarlatti i Giulio Cesare de Haendel.
A càrrec de Teresa Torres.


Dimarts 8 de maig a les 19:00h.
Biblioteca Clarà.
Estrena per primera vegada a Barcelona d’Il Pgmalione, òpera en un acte de Gaetano Donizetti.
Homenatge a l’escultor Clarà.
Amb Raül Poblet, tenor, Núria Dardinyà, soprano. Direcció musical i piano: Efrem Garcia i Salinas. Direcció artística: Edgar Villanueva.
Pigmalió, rei de Xipre i escultor, busca en l’escultura l’amor ideal i s’enamora perdudament de l’estàtua de Galatea, creació seva. Per no arruïnar la seva obra, ni tant sols gosa retocar-la amb el cisell. Els Déus es compadeixen de l’artista i l’estàtua cbra vida: Pigmalió abraça la seva amant Galatea i tots dos canten celebrant el seu amor.
Podeu consultar el llibret de l'òpera.



Dimecres, 9 de maig de 2012 a les 19h.
Biblioteca de Collserola - Josep Miracle.
"L’òpera al cine i a la literatura".
Conferència sobre l'òpera, anècdotes, característiques i el seu procés creatiu a partir de seqüències cinematogràfiques conegudes per tots nosaltres que ens ajudaran a entrar en aquest meravellós món de l'òpera i els seus secrets. A càrrec d’Eloy Garcia i Gloria Cruz


Dijous 10 de maig a les 18:00h.
Biblioteca Clarà.
"Òpera vintage: Artistes llegendaris i grans moments de l’òpera II".
Projecció de DVD, amb Edgar Villanueva.


Divendres 11 de maig a les 18:00h.
Biblioteca Clarà.
Una tarda a l’òpera.
Núria Clemares explicarà les històries que s’amaguen darrera de la música de Manuel de Falla, a El retablo de maese Pedro, i de la música de Maurice Ravel a El nen i els sortilegis.
Adaptació del llibre Òperes explicades per a nens de Jordi Sierra i Fabra.
A partir de 3 anys.


Dilluns 14 de maig, a les 18:00h.
Biblioteca de Collserola - Josep Miracle.
Curs d’introducció a la història de l’òpera II: el Classicisme, la reforma de Gluck Orfeo ed Eurídice i Mozart: Don Giovanni i La Flauta màgica.
A càrrec de Teresa Torres


Us adjunto un vídeo amb una de les activitats de la Setmana de l'Òpera 2011: Desvariejament líric en tres àries amb música de Donizetti, Puccini iPurcell: 'Don Pasquale' (Donizetti), 'La Rondine' (Puccini), 'Dido iEnees' (Purcell). Intèrprets: Elvira Sánchez (Soprano), Efrem Garcia(Piano). Direcció artística: Edgar Villanueva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...