divendres, 2 de desembre del 2011

Vasos comunicants # 12: Evolver.fm proposa un repertori de 1700 aplicacions musicals

Cada primer divendres de mes, Mediamus i Ampli es conviden mútuament a publicar l'un en el bloc de l'altre simultàniament en la sèrie "vasos comunicants", compartint informació i coneixement més enllà de l'estricte àmbit cultural local. Aquest mes, l'últim de l'anya, hem traduït l'últim article publicat també a Mediamus. 

Us deixem, una vegada més, amb els nostres col·legues de la vila de Dole, al nordest de França.

En un polèmic article titulat The Web Is Dead. Long Live the Internet, aparegut a la revista Wired l'agost de 2010, Chris Anderson i Michael Wolff anunciaven la mort de la web, que era reemplaçada per l'Internet de les aplicacions. L'evolució del mercat de la informàtica sembla que, en part, els dóna la raó:  la baixada de vendes d'ordinadors és un fet enfront de l'èxit rotund dels aparells mòbils amb pantalla tàctil, dels quals, Apple es converteix en el campió incontestable (Ipad, Ipod touch), tot i la competència dels seus rivals Archos, Samsung, Acer, HTC, Asus, etc.

Ara, a la pràctica, la música digital ja no es limita només a l'escolta passiva. Com a mostra, el recent llançament d'aplicacions amb contingut multimèdia (Björk: Biophilia [que no té res a veure amb un iogurt amb bífidus :-)], Le Carnaval des animaux, etc.); així com també els programes que donen a l'usuari nous mitjans per jugar, descobrir i fins i tot crear.

L’equip d'Evolver.fm, que considera també que les aplicacions musicals representen la segona fase de la revolució de la música digital (la primera fase seria la difusió en format MP3) acaba de llançar un repertori d'aplicacions musicals particularment complet.



La llista assenyala i presenta un total de 1700 aplicacions, provinents de múltiples plataformes, principalment destinades a Iphone, Ipod touch, Ipad, als aparells que funcionen amb Android, i fins i tot  són accessibles directament des de la web.

Aquestes aplicacions estan repartides en 4 activitats principals, segons si l’usuari vol escoltar, jugar, descobrir o crear. Cadascuna d'aquestes categories també estan dividides en sub-categories:

Escoltar
Música ambient / Relaxació - Recopilatoris / Playlists - Esdeveniments / Temàtica - Armaris virtuals - Reproductors - Ràdios - Servei a la carta - Música visual
Jugar
Jocs - Generadors de sons - Karaoke - Controladors de so / Equalitzadors - Tabletes - Timbres pel telèfon - Vídeos / Fotos - Realitat augmentada
Descobrir
Aplicacions pròpies dels artistes - Descoberta - Educativa -  Esdeveniments - Lletres-  Identificació musical - Revistes de música - Actualitat - Música social
Crear
Composició de cançons - DJ i Loops - Efectes- Instruments - Marketing / Promoció- Enregistrament - Remix - Eines musicals - Creació de sons pel telèfon - Eines i utilitats

També es pot consultar la selecció proposada pels editors (editor's pick) a la columna de la dreta.



font: Evolver.fm Launches Music App Directory

I a Mediamus: Music Spy Club, des musiques à l'écoute à la Bibliothèque de Vapor Vell : vases communicants #12


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...