dimarts, 13 de desembre del 2011

Jožin z bažin i l'home del sac

Primer de tot vull fer constar animadament la meva sincera admiració per aquest nois, que tant be han sabut barrejar humor i música. Luthiers, no esteu sols.
Comencem, Ivan Mládek fou i es un dels millors músics i comediants txecs.
Ivan avui en dia, sense pel al clatell...


La seva enorme popularitat es deu a Jožin z bažin. Una enigmàtica cançó de 1978 sobre un misteriós home dels pantans que es menja els monstres (Joey dels pantans).



No es més que un conte d'inspiració medieval, del que aquí podem veure una altra versió teatralitzada per facilitar la seva comprensió entre els més menuts, en la línea de programes com La bola de cristal. La cançó fou molt coneguda i fins i tot va ser anomenada himne del seu propi programa de televisió Countryshow.



Es al gener del 2008 quan el tema es fa molt popular a Polònia arribant a ser inclosa a diverses llistes d'èxits, d'aquí i per osmosis la febre s'escampa a Hongria, Àustria, i Rússia, convertint-se en tema de culte.
Amb el temps el grup no ha perdut mai la frescor i continua fent de les seves actuacions un espectacle...al lloro amb la sabata!



Amb l'arribada d'internet i les xarxes socials, aquesta surrealista cançó arriba ja a tot el món, meravellant per la seva estètica kistch, la enganxosa melodia, i les excentricitats dels seus components.
Milers de fans d'arreu usen internet per retre-li els seus particulars homenatges, aquí veiem el grup legolitzat.



Un dels punts forts del grup es la ballaruca de l'entranyable Ivo Pešák (mort recentment a Praga el passat maig) actor, ballarí, i music de llarga barba zetazetatopiana també popular per actuar a moltes pel·lícules i series de televisió.




Mládek es el líder del seu propi grup Ivan Mládek & Banjo Band, de llarga i diletant trajectòria, i en la línea dels agrorockers britànics The Wuzlers.



Altres temes del grup de Mládek: Ara en vaixell.



Ara tocant un dixieland.



El mon d'internet es sorprenent, Gràcies a l'APM s'han acabat barrejant conceptes!



Per als mes agosarats, he aquí la lletra de la cançó per a que pugueu fer els vostres Karaokes sense cap vergonya, amb la fonètica inclosa: clica aquí i afina la veu.
Però aixó no es tot, ara que s'atansa el Nadal i s'ha de reactivar el consum, que tal una mica de merchandising del grup: clica aquí i intenta no gastar massa.



Serà Jožin z bažin l'home del sac?

1 comentari:

Director Wilkins ha dit...

Genial! Un continent d'intel·ligència i humor per no sentir-se tan sol!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...