divendres, 21 d’octubre del 2011

Soundies, les primeres imatges al servei de la música


Els soundies són una mena de clips musicals anteriors als videoclip i a la música industrialitzada. Són films d'uns tres minuts de durada (els temes no duraven més perquè l'espai als discos no ho permetia) on es posen imatges -sovint amb dança- a la música. Es van produir entre 1940 i 1946 a Nova York, Chicago i Hollywood.

http://www.amoeba.com/dynamic-images/blog/Eric_B/Soundies20panoram_21.jpg


Els soundies cobrien un ventall estilístic que anava de la música clássica al swing. Molts artistes hi van participar. Entre els noms destacats: Jimmy Dorsey, Spike Jones, Liberace, Stan Kenton, Gale Storm, Kay Starr, Doris Day, Hoosier Hot Shots, Harry "The Hipster" Gibson, Gene Krupa, Anita O'Day, i el gran Merle Travis,





Un mostrem un soundie estrany, però tots ho són. És de principis dels anys 40, i posa imatges a una interpretació de "This love of mine". Canten Cyd Charisse i Gary Leon, acompanyant a l'orquestra d'Stan Kenton.




S'atura el 2011 davant d'aquest ritme, aquesta cadència prèvia al tràfic, a Internet, als mòbils. S'atura l'electrocardiograma contemporani i comença el segle XX dels cafés.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...