diumenge, 17 d’abril del 2011

El vídeo del diumenge: Lluís LLach a València cantant damunt un camió

Lluís Llach torna a l'escenari en defensa de la llengua



Ahir, dissabte 16 d'abril de 2011, a la ciutat de València, molts vam recordar els darrers anys de la dictadura del general Franco.

Quan el poble no tenia llibertat per parlar, els trobadors eren la nostra veu i tots cantàvem amb ells en concerts en les pitjors condicions possibles: multes, persecucions, censura, prohibicions ...

El poble valencià, el que parla i vol seguir parlant en valencià, va sortir ahir al carrer en una manifestació per poder seguir veient un canal televisiu en la seva pròpia llengua.


Els amos del País Valencià, el Gobierno de Valencia i el Ayuntamiento de Valencia , van intentar impedir l'actuació de Lluís Llach al final d'aquesta manifestació, no donant permís als organitzadors per muntar cap escenari.

Finalment, Lluís Llach, després de 3 anys de la seva retirada dels escenaris, va haver de pujar damunt un camió on s'havia instal·lat un piano de cua i va cantar 3 cançons:
No abarateixis el somni, Abril '74 i Silenci acompanyat de la veu del poble.

Ha quedat demostrat que els trobadors segueixen sent tan necessaris com sempre.


L'AMPLI, amplifica avui el vídeo ofert pel diari digital Vilaweb, amb l'actuació sencera del cantant.

Sou vosaltres qui heu fet
del silenci, paraules

.

1 comentari:

Joan Rosebud ha dit...

Lamentable tot el que està passant a València.
Com va dir un cop en Miquel Gil: “No hi ha cosa que més m’estime en aquest món que la meva terra i la meva gent..., però no els entenc”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...