dijous, 15 d’abril del 2010

Battles de Hip Hop a la Biblioteca de Palafrugell


La secció de música de la Biblioteca de Palafrugell.
Foto: Biblioteca de Palafrugell

Agraïnt la col·laboració de la seva directora, la Carme Fenoll, AMPLI-fiquem una activitat musical feta fa unes setmanes a la Biblioteca de Palafrugell.

L'any 2009, una petita demostració de música i dansa del grup palafrugellenc de hip hop "Junior's Crew" format per un grup d'usuaris habituals de la biblioteca de Palafrugell-, va reunir a la biblioteca uns 200 joves, només comptant amb la difusió del boca-orella. Arran de l'èxit d'aquesta iniciativa entre el públic més jove, la Carme Fenoll va voler endinsar-se en aquest ambient musical amb una nova proposta: organitzar una battle de hip hop.

El hip hop com a cultura urbana inclou diverses disciplines. Una d'elles, a banda de la dansa breakdance o la pintura mural grafitti- és el cant improvisat amb una base musical programada. Una battle és un enfrontament entre dos cantants que improvitzen els seus versos, o també una competència entre grups de breakdance, parelles o individuals.

A Palafrugell, seguint les recomanacions i l'empenta dels mateixos usuaris i col·laboradors, van organitzar una battle de cantants individual, que va comptar amb la participació d'un total de 6 parelles.

"A Palafrugell tenim molt públic juvenil a la biblioteca i des de fa tres o quatre anys ens podem adonar que un dels temes que més els hi interessa a bona part del nostre públic és el hip-hop. Això ho hem pogut constatar en el programa de ràdio Bibsons que fem amb els joves i amb les demandes de compra de nova música." ens explica la Carme.

Un dels participants de la battle en plena actuació.
Foto: Biblioteca de Palafrugell


En aquest cas, a banda de ser una interessant iniciativa"musictecària", l'activitat destaca també per la col·laboració entusiasta i voluntària dels mateixos usuaris que la van co-organitzar i hi van participar, la majoria, joves adolescents d'origen marroquí. Un col·lectiu que sovint no troba el seu lloc a la biblioteca -o que sempre es mou pels mateixos interessos- i que, mitjançant una activitat que, ara per ara, els és tan propera, s'hi poden sentir una mica més a gust i també valorats.

"La llengua de les improvitzacions sempre era el castellà i malgrat que sempre apareixia alguna "grolleria" (per dir-ho finament), la consigna era intentar no dir masses paraulotes i que apareixés la Biblioteca en les actuacions." ens expliquen des de la biblioteca.


Hip Hop Battle
Foto: Biblioteca de Palafrugell


A la Biblioteca de Palafrugell tenen ganes de tornar a repetir l'activitat d'aquí mig any, fent encara una difusió més àmplia per aconseguir més parelles improvitzadores de hip hop i més públic. Des d'aquí, tot el suport !

Bloc , Web i Facebook de la Biblioteca de Palafrugell.

Videoclip de Violadores del Verso dirigit per Alberto Blanco:






2 comentaris:

mediamus ha dit...

Belle initiative. La Biblioteca de Palafrugell semble vraiment superbe. :-) Nicolas

Director Wilkins ha dit...

Una biblioteca valenta. No és fàcil muntar aquestes coses. Gràcies!

Realment el hip-hop és un reclam adolescent. No deixa de meravellar-me que funcioni una "batalla de paraules". És genial!

Hi ha una associació molt canyera que està treballant aquest tema, editant material (llibres, discos...): http://www.unidosporelflow.org/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...