divendres, 30 d’octubre del 2009

La Discoteca d'AMPLI, XLIV: Marvin Gaye

Qui ho diria... a l'AMPLI que vam parlar unes quantes Discoteques enrere de la blaxploitation però encara no havíem dit ni piu sobre Marvin Gaye!

És un honor i un plaer tenir l'ocasió de presentar en aquesta 44a edició de la Discoteca un dels discos més brillants d'un dels artistes clau de la Motown.

Trouble Man (1972) és una incursió en el terreny de la blaxploitation. Marvin acabava de publicar el llegendari i exitós What's Goin On i es trobava en un moment creatiu espectacular. Fascinat pel glamour de Hollywood, es va instal·lar a Los Angeles, on va protagonitzar un parell de papers cinematogràfics i -tal com van fer els altres dos components de la Santíssima Trinitat del Soul Isaac Hayes i Curtis Mayfield i també l'altre gran mestre James Brown- acceptà l'encàrrec de compondre i enregistrar la banda sonora d'una pel·lícula de gènere blaxploitation.

Com en els casos de Superfly i Shaft per a Mayfield i Hayes, el disc de Marvin Gaye és un dels seus treballs més destacats a nivell compositiu i interpretatiu, tot i que a diferència dels altres dos, Trouble Man és una perla "oculta" que ha quedat parcialment eclipsada pels fulgurants What's Going On, Let's Get It On i, fins i tot, pel també fonamental I Want You.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...