dilluns, 7 de setembre del 2009

Músiques d'avui a la Fundació Miró de Barcelona

Seguint amb el cicle Músiques d'avui de la Fundació Miró de Barcelona, del qual Jordi J. Clavero, responsable del cicle juntament amb Montse Quer, ens va paralar abastament en aquesta entrevista, ens arriba la programació per aquest proper curs 2009-2010.



Marc Egea. L'orquestra circular


Marc Egea és professor de música i compositor. Amb "L'orquestra circular" ens oferirà una mostra de l'actualitat d'un instrument tan oblidat com espectacular: la viola de roda. Va ser inventat fa més de mil anys, i funciona fent girar un manubri que frega les cordes. Disposa, així mateix, d'un teclat, i d'aquesta combinació -que genera una varietat de sons fascinant- en resulta un instrument força complet, ja que reuneix melodia, harmonia i ritme.
A la segona meitat del segle XX, amb la revifalla de les músiques tradicionals i folk, es produeix una recuperació d'aquest instrument, al qual s'incorporen connexions electròniques.

Informació d'aquesta activitat a la web de la Fundació Miró.



David Dalmazzo. Audio-Visió


Escoltar música involucra el sentit de l'oïda; observar una imatge involucra el sentit de la vista. Ara bé, habitualment escoltem i alhora mirem. Quan es produeix una combinació audiovisual, la percepció auditiva i la visual s'influeixen mútuament.
A partir d'aquesta idea, el guitarrista i compositor David Dalmazzo ens farà veure què passa quan relacionem la música i la imatge. Començarà enregistrant i processant sons generats amb el seu instrument, que introduirà a l'ordinador per modificar-los, fent-los estranys, curiosos o divertits. Després ens mostrarà que és possible arxivar sons, d'una banda, i imatges, d'una altra, i connectar els dos arxius, de manera que podem fer simultàniament composicions musicals i composicions visuals.


Informació d'aquesta activitat a la web de la Fundació Miró.

.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...