dimecres, 8 d’abril del 2009

Taboo, Barcelona Burlesque Nights


Foto: Dita Von Teese


Llllllllllladies aaaand gentlemennnnnn... passin i vegin un espectacle sensual, de colors i lluentons, que no oblidaran mai. Torna el burlesque!




A principis del segle XX apareix, en clubs de reputació dubtosa, un nou espectacle influenciat pel music hall i el vodevil però singular en la seva posada escènica: el burlesque. El burlesque, oferia actuacions de contingut eròtic protagonitzades per dones exuberants que s'acompanyaven de música mentre es despullaven. Eren strip tease amb un to còmic, picant, falsament ingenu. Una de les pioneres d'aquest gènere va ser l'exòtica i desinhibida Joséphine Baker (1906-1975), una dona poc convencional sobre la qual us recomano llegir la petita biografia que apareix a la Wikipèdia, aquí. La Joséphine a banda d'actriu i vedette burlesque també cantava, escolteu-la en aquest tema:


Durant les dècades dels anys 40 i 50, el burlesque es popularitza, especialment als Estats Units, a través de la picardia eròtica de pin-ups com Bettie Page, Tempest Storm, Diny Evans, Jennie Lee, Candy Barr o Rosita Royce. Aquesta última es va donar a conèixer pels seus peculiars números ornitològics. No us perdeu la Rosita en acció:


A partir des dels anys 90, i fins l'actualitat, es produeix un renaixement del burlesque, impregnat d'estètica retro dels anys 50, el màxim exponent del qual és l'americana Dita Von Teese -ex de Marilyn Manson- o l'espanyola Vinila Von Bismark, que podeu veure aquí en una actuació durant el 18 aniversari de la discogràfica Subterfuge.

Els seguidors de la música rockabilly, el swing, el psychobilly o el surf també han contribuit al revival del gènere. Els pares del psychobilly, els fantabulosos The Cramps , van ser dels primers grups en apropiar-se de l'estètica vintage del burlesque. Veieu, a continuació, el vídeo del single Bikini Girls With Machine Guns (Stay Sick, 1989):


Ara, el burlesque està de moda i arriba a Barcelona. Aquest dijous 9 d'abril es presenta, a la Sala Apolo, la primera nit dedicada al Burlesque, amb periodicitat mensual i on tindran cabuda l'striptease, el ball, l'humor, la música en directe, els números de circ i la màgia. L'anti-karaoke Rachel Arieff serà l'encarregada de presentar els shows d'aquesta nit que obre el cicle Taboo, Barcelona Burlesque Nights.


http://www.myspace.com/tabooapolo




I com els musictecaris som amants dels lluentons i els plaers prohibits, us recomanem, amb picardia, uns quants cd's de música burlesque per dotar el vostre hàbitat de ritmes sensuals :



VVAA. Betty Page Danger Girl. Qdk, 1997











VVAA.Tease: The Beat of Burlesque. Verve, 2005














RONNIE MAGRI & HIS NEW ORLEANS JAZZ BAND. Shim Sham Revue: Music of New Orleans Burlesque Shows of the 30's, 40's & 50's. Jubilee Music, 2003











VVAA. Take It Off! Strip Tease Classics. Rhino / Wea, 1997














3 comentaris:

Fonti ha dit...

El mambo italiano, una delícia per començar el matí. La fascinant estètica pin up, (la Rosita Royce, fantàstica! :-D), la Dita i el suggerent strip de la Vinila & friend ;-), el contundent clip dels Cramps, una de les meves bandes de rock preferides, l'anunci del Taboo que desconeixia i que probablement em faci sortir de casa els dijous a la nit; les recomanacions discogràfiques -que només per les cobertes ja mereixen un lloc destacat a qualsevol discoteca- i l'impagable expressió tease de la gran Betty Page.
Un formidable post, absolutely Miss Danger ;-).

Material de primera per muntar una expo musictecària itinerant per les biblioteques catalanes.

Miss Danger ha dit...

I segur que l'arxiu fotogràfic i videogràfic que es deu conservar de El Molino donaria per complementar l'expo musictecària.
Fem girar El Molino!!
;-)

Sophie Bib ha dit...

Waouhhhhh ! Superbe ! Bravo !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...