dilluns, 23 de març del 2009

Patrimoni musical català: recull i difusió a la web


Un dels principals objectius del col·lectiu AMPLI és justament aquest: sentir-nos un col·lectiu i participar cooperativament amb la resta de persones del nostre entorn interessades en la música. Per això ens complau especialment poder fer un post com aquest.

En les darreres setmanes hem tingut l'alegria de rebre comunicació de la feina que fan altres companys i avui ens en volem fer ressó de dos projectes personals i col·lectius al marge d'entitats institucionals. Una feina generosa i humil, plena d'amor per la música i amb un gran valor cultural pel que te de recerca i difusió d'un patrimoni injustament poc conegut.


Jordi Arimany, company de la Biblioteca Municipal de Manlleu, ens ha donat a coneixer aquest col·lectiu i la seva tasca:



El Col·lectiu Obaga és una associació sense afany de lucre pensada per oferir diferents serveis i recursos, a totes aquelles persones, de qualsevol edat i condició, sensibles al medi rural.

El Col·lectiu Obaga vol difondre i promocionar activitats i treballs de tothom que tingui interès en compartir les seves inquietuds, experiències i esforços pel manteniment de la identitat i la memòria de l’àmbit rural, cultural i tradicional català.

Faristol d'Obaga és una secció del col·lectiu amb l'objectiu d'estudiar, informar i divulgar materials del món de la música popular i d'arrel tradicional catalans. Tot i que en l'àmbit d'actuació no s'imposa límits, centre les prioritats de recerca i estudi a la zona del Bisaura i comarques veïnes.

Faristol d'Obaga vol aportar recursos musicals que no siguin massa editats o que, pel seu origen o estructura, complementin allò que ja existeix a la xarxa.

Així, de mica en mica, es publicarà material amb modèstia i obert a qualsevol crítica o suggeriment.

Faristol d'Obaga no té cap ànim de lucre en la publicació d’aquests materials, que són únicament testimonials. El col·lectiu no té cap dret sobre les obres i agrairà que no s’utilitzin amb altres finalitats que no siguin, igualment, altruistes i de divulgació.


Site del col·lectiu: http://www.rostoll.cat/obaga/index.htm

Faristol d'Obaga:
http://www.rostoll.cat/obaga/Faristol/index.htm


.......
L'amic Oriol, per la seva banda, comparteix amb tots nosaltres la seva excel·lent feina:


Cançons en català i més

"He creat aquest blog per tal de difondre cançons dels anys 50, 60 i 70 en català que varen significar un moment de vitalitat de la societat catalana. Crec que ningú podra considerar vulnerats els seus drets d'autor, ja que l'origen per difondre aquestes cançons son discos de vinil de l'epoca digitalitzats particularment. I si malgrat aixó algú creu que una canço no ha de figurar en aquest blog, sense problemes m'ho comunica i la treuré"

La visita a Cançons en català i més és una delícia per al discòfil. Dia rera dia, Oriol treu a la llum veritables rareses a 45 rpm amb la seva corresponent presentació i context, amb la possibilitat d'escoltar i descarregar les cançons ...



Cançons en català i més: http://orio43musica.blogspot.com/



Moltes gràcies a tots dos.


2 comentaris:

mediamus ha dit...

Voici donc l'article dont tu me parlais mardi soir au bar de la Cité de la Musique ! Très intéressant, je note Obaga dans mes favoris (bookmarks). :-) Nicolas

Jaume Vilarrubí ha dit...

Que bó!!!

Lo Jaume.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...