dijous, 4 de setembre del 2008

El Contrabaix i Giovanni Bottesini


Giovanni Bottesini

Contrabaixista, compositor i director d'orquestra (Crema, 22 dicembre 1821 - Parma, 7 Iuglio 1889)


No és fins a finals del segle XIX que el contrabaix entra plenament dins la família dels principals instruments de corda, però a partir d'aquest moment es converteix en un instrument essencial en les formacions de nombrosos gèneres musicals.

A la xarxa podem trobar molta informació sobre el contrabaix però, una vegada més, us adrecem al formidable article que li dedica la wikipèdia, el millor i més complet que hem trobat.

Com veureu, la quantitat i la qualitat de la música (i músics) per a contrabaix és sorprenent, i va molt més enllà de la simple utilització com a base sonora i rítmica d'acompanyament.

Avui volem destacar la figura del que va ser anomenat ja en el seu temps el Paganini del Contrabaix: Giovanni Bottesini.

Realment, ell va ser el primer músic que va dedicar el seu talent per extreure totes les possibilitats del contrabaix, demostrant amb la seva tècnica i les seves composicions, la insospitada versatilitat d'aquest instrument profund i captivador.


Recomanem una vista a l'article que li dedica la wikipedia.

Entre els diversos vídeos que es poden trobar a la xarxa hem seleccionat aquest concert per a violoncel i contrabaix de 15 minuts dividit en dues parts.


Giovanni Bottesini
Fantasia sobre temes de Rossini
Kyril Zlotnikov-cello ; Nabil Shehata-contrabaix
Daniel Barenboim West-Eastern Divan Orchestra
En directe des del Palacio de Carlos V a l'Alhambra de Granada el 20 d'agost de 2006






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...