dijous, 31 de juliol del 2008

Selecció de blocs: Música Contemporània amb Josep Sanz

Probablement com a conseqüència directa del deficient nivell del nostre sistema educatiu en quant a la formació musical bàsica, la música anomenada Contemporània és una música pràcticament inexistent al nostre país. Si la formació musical dels alumnes de primària, secundària i nivells posteriors ja és en general mínima i superficial, no sorprén que les propostes més innovadores realitzades a partir del dodecafonisme o el serialisme per compositors que buscaven nous llenguatges i textures musicals, siguin absolutament ignorats per bona part de la gent. Es tracta en molts casos de músiques que exigeixen un plus de receptivitat a l'oient acostumat a cànons harmònics i rítmics molt assimilats al llarg de la història.

De de fa uns anys, les nostres biblioteques públiques han anat integrant progressivament els enregistraments més emblemàtics tant de les diferents tendències com dels principals compositors, tot i que la comparació proporcional amb altres classes de música és certament flagrant.

Des de l'Ampli, tenim intenció d'anar presentant periòdicament diversos recursos per apropar aquesta música tant al musictecari com al seu principal destinatari: l'usuari de la biblioteca pública.
















Càlida Construcció


de Jaume Rocamora per a una composició de Joan Bagés i Rubí



Avui us volem recomanar una pàgina personal creada i sostinguda per Josep Sanz, un apassionat i expert d'aquests gèneres encara d'avantguarda.

el blog de música contemporània

concerts, debats, comentaris, anàlisi ... càlida música contemporània ...

.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...