dimarts, 29 d’abril del 2008

Trio Lio: Free al Cabaret Hoffmann

Germán Lázaro ens comunica una interessant proposta de descoberta musical a Barcelona ciutat.

2 de maig / 22 hores

CABARET HOFMANN presenta TRIO LIO

La Juglaresca / Carrer Sant Lluis, 58

El cicle Cabaret Hofmann, de noves propostes de música i veu, segueix amb el seu segón any d’activitat. Promogut per en Serapi Soler, es tracta d’una de les propostes estimulants que podem gaudir en l’actualitat a Barcelona.
Desprès d’haver estat ubicat tot el 2007 a l’Electric Café de la Travessera de Gràcia, enguany han canviat el seu emplaçament sense sortir de Gràcia.
La idea, però, és la mateixa: programa un cop al mes propostes creatives i que no estiguin subjectes a cap regla genèrica o estilística. El mes passat van començar el seu recorregut pel 2008 amb els Motor Combo i el seu entranyable pop naïf.
Per aquesta segona cita, han canviat el registre per proposar el Trio Lio, una formació potent en la millor tradició del free local (Perucho’s, Propiedad, Macromassa).

El Trio Lio es va formar accidentalment ara farà un any durant el concert d’homenatge que diferents músics de l’escena experimental de la ciutat li van retre al músic japonés Hiroshi Kobayashi. Estava previst que el guitarrista Albert Giménez (ex Suck Electronic Enciclopèdic, ex Macromassa, ex Neuronium, i amb una magnífica i llarga carrera en solitari) comparegués amb en Néstor Munt. Aquest no es va poder presentar, així que l’Albert va demanar als músics presents si algú volia tocar amb ell.
I van sortir dos: Quicu Samsò, potent bateria ben conegut de l’escena d’aquí, que va formar part dels Koniec i que avui dia milita en un altre power free trio, Aixònoéspànic (amb en Víctor Nubla i l’Albert Guitart), entre d’altres coses; i el trompetista Xavier Tort, que havia format part de la Orquesta de la Muerte i de The Linn Youki Project, a més de posar la seva trompeta en enregistraments d’altres grups.

Malgrat que es van llençar a la piscina, el concert lis va sortir genial. Van decidir continuar l’experiència, l’estiu passat es van autoeditar un primer CD, “Òxid/Coure”, van actuar al darrer LEM, a l’Hipersons,... fins avui, que acaben d’enregistrar un segon disc; un fragment de l’anterior va ser seleccionat pel segell grec If a Mys Records per una recopilació de música experimental espanyola actual que acaba d’aparèixer; a finals d’aquest mes de maig actuaran a Perpinyà dins del Jazz Mexx, una convocatòria especial que monta la gent del festival Jazzèbre; i tenen previst, també, fer algun bolo a Grecia.

Música lliure i forta. No us els perdeu!

Trio Lio: http://www.myspace.com/triolio

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...