dimecres, 16 d’abril del 2008

La Biblioteca de Banyoles i la música

El passat 7 d'abril, a la Casa de Cultura de Girona i durant el curs dedicat a la música a la biblioteca, vam tenir oportunitat de conèixer, entre altres companys de les comarques gironines, a Marta Bramon, de la Biblioteca de Banyoles qui ens va donar notícia de la difusió de la música que es fa en aquest espai.

Aquest és un breu resum del que ens va comentar:

Tenim un fons en CD molt modest, però procurem que sigui divers i més o menys equilibrat en els gèneres i estils. En cada selecció per a noves adquisicions també intentem equilibrar entre novetats "de qualitat perdurables".
Hem posat una especial atenció en les adquisicions d'enregistraments de Músiques del Món així com en el s enregistraments de Jazz, un gènere que desperta molt interès entre els usuaris de la biblioteca.
De fet, es pot dir que en els últims anys he fet un curs accelerat de jazz (i ara m'agrada molt!).
Pel que fa a la resta d'estils, hem anat fent una mica de tot. Amb la música clàssica, ens deixem assessorar per usuaris que en saben molt, amics músics, mestres, ... Amb el rock i pop hem procurat anar omplint buits (encara en queden molts).

Això sí, cada vegada ens fa més mandra comprar CD. Cada vegada se'n presten menys ... de vegades sembla que comprem només perquè la gent se'ls pirategi ... en fi, ja veurem com evoluciona tot el tema.

Per promocionar la secció musical de la biblioteca, fem algunes cosetes: guies, activitats ... Algunes han estat puntuals: presentacions d'algun CD d'autors locals, concerts diversos en petit format, audicions musicals infantils. I d'altres ja són habituals: la guia de jazz aprofitant el Festival de Jazz de Banyoles, exposicions de material sobre els artistes que participen al Festival de la Veu (a)phònica i també tenim un racó per anunciar la programació de Joventuts Musicals de Banyoles, que ens dóna habitualment CD's dels artistes per tal que els puguem tenir a la biblioteca abans i després dels concerts.

El nou projecte és un nou bloc dins el bloc de la biblioteca (recentment estrenat), dedicat a la mediateca, amb recomanacions, guies, links, etc. Estem contents amb el bloc de la biblio, el que ens falta moltes vegades és temps, perquè d'idees en tenim moltes!

Dies després, aprofitant la publicació del post sobre les BSO dels bibliotecaris musicals francesos, vam demanar a Marta les seves favorites d'aquest gènere i aquesta és la seva selecció d'imprescindibles:
  • Conan the Barbarian
  • Cabaret
  • Pulp Fiction
  • Blackhawk down (sense cap dubte, la BSO és molt millor que la peli)
  • Pat Garret & Billy the Kid, de Bob Dylan.
  • Lisboa Story
  • O Brother!
  • Clàssics com Alfred Newman.
  • A la ciutat (el piano de Brad Mehldau!!)
  • Les últimes de l'Almodóvar
Segur que me'n deixo moltes, però aquestes són les meves.







Moltes gràcies Marta, i salutacions als companys de la Biblioteca Pública de Banyoles.
Fins ben aviat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...