dimecres, 23 d’abril del 2008

Difusió musical: Biblioteca Fort Pienc, Barcelona

Hola!

Els musictecaris de la Biblioteca Fort Pienc ens felicitem amb aquesta iniciativa dins de l’àmbit bibliotecari musical, l'Ampli, i ens alegrem molt de poder contribuir-hi amb la nostra experiència diària i les nostres opinions. Nosaltres també vivim intensament la música, i un dels nostres objectius és que els usuaris de Fort Pienc sentin també aquesta passió melòmana.
És per això que des de fa un temps treballem per aconseguir una col·lecció completa alhora que arriscada, que posem molts
esforços en la seva difusió i que ens il·lusiona donar a conèixer propostes interessants per motivar a la gent no només a escoltar música, sinó a viure-la.

Us volem explicar
un parell d’activitats que duem a terme amb aquests propòsits.
Per difondre el fons musical, cada mes exposem les noves adquisicions a la planta baixa de la biblioteca, un lloc per on passa tothom que hi entra. Acompanyant aquesta exposició elaborem, per una banda, una guia de novetats amb el llistat de tots aquests títols, i per l’altra, una guia amb una selecció representativa de 12 d’aquests discos.
Es tracta d’una recomanació molt personal, amb una petita ressenya d’opinió sobre els àlbums, i dirigida als usuaris per tal de convidar-los a escoltar estils musicals diversos i les darreres
adquisicions que trobem més atractives, així com aquells àlbums clàssics recuperats.



No ens limitem a entendre la música com una col·lecció de cd’s apilats en mobles, sinó que donem per fet que és a tot arreu, més enllà de les parets de la biblioteca: a les sales de concerts, als festivals, al cinema, als bars, a les botigues... I ens agrada pensar que, encara que el nostre gra de sorra sigui molt petit, estem contribuint a crear un entorn més sensible a l’actualitat musical.
És per això que mensualment elaborem una agenda de concerts que se celebren a Barcelona. No és una agenda exhaustiva d’esdeveniments musicals –per a això ja existeixen altres mitjans-, sino més aviat una selecció de propostes que considerem interessants, encara que siguin minoritàries, incidint en el fons de la biblioteca i en les formacions locals que necessiten del nostre suport.

Aquesta
agenda En Concert i els cd’s d’aquelles bandes que ens visitaran properament s’exposen també a la planta baixa de la biblioteca.


Passat un any des de l’inici d’aquestes dues iniciatives us podem assegurar que els resultats són molt positius, tant pel que fa a l’augment i moviment del fons -discos oblidats al moble tornen a veure la llum del préstec-, com per l’expectativa que es va generant mes rere mes o la fidelitat de molts usuaris que ja tenen com a hàbit llegir la guia de recomanats o consultar la secció En Concert.
El fet de tenir un web de la biblioteca des de primers d’any ens permet fer més visible tota aquesta feina i arribar a més gent. Tot el que fem –guies, llistats, recomanacions o agenda de concerts- està penjat al web.


Us convidem a fer-li una ullada des de l'enllaç a la biblioteca que trobareu dins la secció hàbitats musictecaris a la part dreta del bloc.

La nostra feina no s’atura aquí, un altre dia tornarem amb la resta de projectes que estem realitzant...

Hey ho let’s go!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...