dijous, 6 de març del 2008

Pitchforkmedia o Perquè els diumenges no vaig al cinema

Tots sabem que pots fer poques coses els diumenges a la tarda. El matí és més sofert: que si el Mercat de Sant Antoni, que si t'aixeques tard i poses dos rentadores, que si vas al CaixaForum, que si el vermutillo a El Jabalí, que si visites als papes... Però les tardes del diumenge o vas al cinema o et mors de fàstic o vas al cinema i també et mors de fàstic perquè no queden entrades de la pel·li que vols veure.
D'un temps a aquesta part, però, que els gloomy sundays (recordeu aquell tema de la Billie Holiday?) em resulten divertits. He descobert dos llocs, un de real i un altre de virtual on m'agrada passar les hores.

El real es diu Manchester i és un bar musical (en realitat són dos) on pots gaudir d'una excel·lent selecció musical que passa per la new wave fins a l'art rock més actual i més interessant. Existeixen dos Manchester (com existeixen dos Cáceres, una espanyola i una altra brasilenya): un al C/ Valdonzella i un altre al barri gòtic.

Pel que fa al virtual, es diu Pitchforkmedia i és El Web, una excel·lent pàgina de crítica i notícies relacionades amb la música moderna (pop, rock, electrònica i alguna cosa de world music). Si no el coneixes et dono algunes raons per fer-ho ja:

1a- Ets impacient i vols estar a l'última: cada dia s'actualitza amb noves notícies, noves crítiques, nous vídeos, entrevistes, etc. Si un músic surt al Pitch, segur que el mes següent apareix al Rock de Lux.
2a- T'agrada descobrir música marciana.
3a- T'agraden les llistes o playlist (a mi m'encanten): el 100 millors discos dels 90's, les 100 millors cançons del 2007, les playlist dels teus músics preferits (l'última, per exemple, és a càrrec de Vampire Weekend)...
4a- Tens enllaços amb els myspace de les bandes, pots descarregar-te gratuïtament tracks i vídeos.
5a- Les crítiques són de fiar, d'aquí el prestigi internacional que té aquest web.
6a- Somnies amb viatjar a Austin.

El web és americà, per tant, és en anglès: http://www.pitchforkmedia.com/

Tot seguit pots sentir una petita playlist de grups que he descobert gràcies al Pitch.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...